+359 879 222 434 office@ekspertite.bg
+359 879 222 434
Начало ЕКСПЕРТИ Христо Янев

Христо Янев


„ВИП-Сливен“ ООД
Собственик и управител
Не спирай да бъдеш позитивен, борбен и да опитваш! Само така можеш да отключиш това, което живота крие за теб. Всеки нов ден е една нова възможност, извлечи най-доброто от всички минимум 365 възможности, които имаш всяка година. Мисли в и за бъдещето. То е пред всеки един от нас и най-доброто тепърва предстои!
Резюме Г-н Христо Янев разполага със солиден практически опит в туризма, разработил първият български онлайн туроператор с брандовете VisitSliven, VisitBulgariaOn и BestBulgariaDeals. Добре познат като лектор и експерт в разработването на иновационни подходи в маркетинга, управлението на туристически бизнес, разработването и прилагането на стратегии, насърчаването на млади предприемачи и стартиращи бизнеси и създаването на качествени уеб сайтове и приложения. Обхватността на дейността и опита му са широки, за което говори богатият опит и в чужбина. В образователен и научен аспект, има бакалавърска степен по „Хотелски мениджмънт“ от най-реномираното учебно заведение за туризъм в България - Висше училище по Мениджмънт (Добрич) или т.нар „Холандски колеж“ и по-всеобхватна магистърска степен по „Туризъм бизнес администрация“ от туристическия филиал на Бирмингамския университет във Великобритания. Млад, можещ, иновативен и раздаващ се родолюбец, за което говори и неговото CV.

Опит Април 2010 – Настояща работа
Собственик и Управител на туроператора „ВИП-Сливен“ ООД с брандовете
www.VisitSliven.com | www.VisitBulgariaOn.com |www.BestBulgariaDeals.com

Април 2010 – Настояща работа
Собственик и Управител на уеб дизайн студио и бранд www.DesignMyWeb.biz към „ВИП-Сливен“ ООД

2015 – Настояще
Ментор на млади предприемачи и старт-ъпи

2015 – Настояще
Член на работната група по Маркетинг към Министерство на туризма

2015 – Настояще
Експерт по проект “Community of Responsible Recreational Initiatives in Europe” и ръководител на международната експертна група от организации с цел създаване на онлайн ресурсна платформа създаваща информираност за отговорния туризъм и бизнес възможностите на ниво индивидуални предприемачи и група.

2014 – Настояще
Автор на туристически гидове към най-големите портали и блогове в света

2014
Втора научна публикация публикувана в научен сборник на тема „Дистрибуционни канали в къщите за гости за еко и селски туризъм – от хипотези до реалността“

Март 2013
Първият българин лектор на най-голямото туристическо изложение в света ITB Berlin 2013 с презентация в e-Travel World – Start small. Act & Grow. Bulgaria. Destination. Sliven

Ноември 2013 – Ноември 2014
Първият българин лектор на второто по големина туристическо изложение в света WTM London 2013 & 2014 с презентации на теми свързани с устойчивия туризъм за дестинация България

2013 – 2014
Спечелен проект и главен експерт в INTERREG IVC - IART Territories (INNOVATIVE AND REPONSIBLE TOURISM
TERRITORIES) към Община Ямбол целящ устойчивото разработване на туристическа дестинация Ямбол с пакети и продукти за чуждестранни и български туристи.

2013 – 2014
Експерт по проект LIFELONG LEARNING PROGRAMME – SAFETOUR разработващ уеб базирана платформа за устойчивост и защита за селски туризъм в Европа

2013
Открива първият високо-технологичен офис на туроператор в България в центъра на Сливен

2012
Първа научна публикация публикувана в научен сборник на тема „Младите предприемачи и връзката с образованието“

2012
В ТОП 10 на младите и вдъхновяващи българи според онлайн проучване на Jobtiger.tv

2011 – 2013
Спечелен проект и главен експерт в най-голямата трансграничната програма за туризъм България-Румъния „ТРАНС-ТУР-НЕТ“, където се създаде бранд северна и южна Добруджа с продукти и пакети за специализирани форми на туризъм между двете държави.

2010 – Настояще
Организиране на събития с международно и локално значение, както и частни такива.

Ноември 2010 – Настояще
Гост лектор по теми от практиката свързани с Маркетинг на дестинации, Социални медии и Предприемачество във Висше Училище по Мениджмънт (Добрич) и Университетски колеж Бирмингам (Бирмингам, Великобритания)

Ноември 2010 – Настояще
Член на УС на БААТ (Българска Асоциация за Алтернативен Туризъм)

2010 – Настояще
Селекция за носител на зелена компания към списание „Мениджър“ на „ВИП-Сливен“ ООД

2010 – Настояще
Съ-основател и учител по спортни танци в танцово студио в Сливен

2010
Успешно полага защита и изпит за магистърската си степен с най-високо оценената дипломна работа на чужденец в историята на Университетски колеж Бирмингам на тема „Проучване на възможностите за развитие на алтернативни форми на туризъм в неразвитата икономически Сливенска област“

2010
Един от основателите на Национален Младежки Форум България

2009 – Настояще
Лектор в професионални туристически конференции като: Дни на Планинската вода, Конференция за здравен туризъм и здравословен начин на живот, Travel B2B форум, TravelMind, Travel Academy и редица събития свързани с Маркетинг, Брандинг, Туристическа реклама, Социални медии и Старт-ъпи.

2008 – 2010
Успешно реализира field projects (проекти на място) по време на магистърската си степен във Великобритания като работи в 4 държави по реални и значими туристически проекти – Великобритания, Северен Кипър, България и Германия.

2008 – 2010
Основател и учител по танци в танцовото общество към Университетски колеж Бирмингам

2008 – Настояще
Член на Кралското туристическо общество на Великобритания

2008 – Настояще
Професионален фотограф

2008
Разработва туристическата стратегия на Община Сливен 2008-2020г. с цел развитието на областта като туристическа дестинация за алтернативни форми на туризъм, които подобряват имиджа на България и общия й туристически продукт.

2007 – 2008
Помощник управител в офиса на най-големия Израелски туроператор Flying Carpet в хотел Хавана, Златни Пясъци

2008 – 2009
Експерт по проект към Министерство на младежта и спорта „Планината диша, нека й помагаме“ в Природен парк „Сините Камъни“ целящ изследването на планинската вода и залесяване на определена площ предоставена от парка.

2007
Успешно защитава дипломната си работа за степен Бакалавър към Висше Училище по Мениджмънт (Добрич) с най-висок резултат на тема - „Стратегии за повишаване нивото и качеството на обслужване за по-висок туристопоток в хотел Лилия, Златни Пясъци“

2007 – Настояще
Професионален блогър

2007 – Настояще
Член на редица НПО за младежки дейности в България

2004 – Настояще
Развива активна частна дейстност – консултации на туристически обекти, разработване на стратегии на общини, създаване на пакети и продукти в България, уеб дизайн и реклама.

2004 – 2006
Задължителен стаж през 4-те летни месеца за годините допринесъл за опита във всички департаменти в хотел – от помощник в кухня до асистент мениджър рецепция на хотел.

1995 – 2010
Активен състезател по спортни танци от най-висок майсторски клас

Образование 2008 – 2010
Магистър „Туризъм бизнес администрация“ в Университетски колеж Бирмингам (Бирмингам, Великобритания) част от Бирмингамски университет

2004 – 2007
Бакалавър „Хотелски мениджмънт“ на английски език във Висше училище по мениджмънт (гр. Добрич) по програмата на Университет Маастрихт (Холандия)

2004
Положен изпит и взет сертификат по английски език Cambridge Advanced

1999 – 2004
Гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, Сливен
профил Английски и Френски език


Компетенции Иновации и обучения в туризма
Алтернативен и специализиран туризъм
Ивент мениджмънт
Мениджмънт на хотели, ресторанти и туроператорска дейност
Разработване на стратегии в туризма
Стратегическо планиране и мениджмънт в туризма
Корпоративно позициониране и брандинг в туризма
Маркетинг на продукти, услуги и компании в туризма
Маркетинг на дестинации
Менторство на предприемачи и старт-ъпи
Иновации в социалните мрежи
Разработване на уеб среда и др.Статии на Христо Янев
06.02. 2016
Автор: Христо Янев
Да си предприемач означава наистина повече отколкото всяка една редова работа. Но това не трябва да е стряскащо, напротив. Трябва да е мотивиращо, защото, ако помислим само колко бързо се развива света и колко ...
Други експерти
ПАРТНЬОРИ