+359 879 222 434 office@ekspertite.bg
+359 879 222 434
Начало ЕКСПЕРТИ Инж. Любомир Станев

Инж. Любомир Станев


ВК "Ривиера" и "Интерхотел Сандански"
Ръководител Отдел „Качество”

Резюме Г- н Любомир Станев завършва Университет за Хранителни технологии, като Магистър - Инжинер, Технолог. Притежава проектантска правоспособност към Камарата на Инженерите в Инвестиционното проектиране. Професионални специализации - Bocuse D'or, Унгария - Будапеща, Китай, Дубай, Германия, Турция - Анталия - IBEROTEL, Египет, Испания - RIU Палма де Майорка и др.
Развитието на професионалната му кариера е в областа на туризма В продължение на 25 години показва организационни умения, компетенции и постоянство в управлението на туристическия бизнес. Като Управител във водещи хотелски комплекси - Новотел Пловдив, Дипломат Плаза, Spa Hotel PERSENK и др. контролира и подобрява стандартите за обслужване. Одитор по системи за управление на качеството ISO 22 000 : 2005 и ISO 9001:2008. Разработва и прилага нови политики в областта на управление на качеството и стратегическия мениджмънт. В портфолиото на г- н Станев има експертизи в туристическия бизнес за стандартизацията и окачествяване на туристическия продукт чрез прилагане на нови подходи и иновации. Професионалните му интереси са в областта на управлението в туризма, спазвайки принципите на лоялност, коректност и етика. Развива бизнес интересите си в различни области - хотелиерство и ресторантьорство, маркетинг, мениджмънт в туризма. Като Ръководител Отдел „Качество” в ВК "Ривиера" и "Интерхотел Сандански", г- н Станев осъществява контрол, ръководи и организира дейността по качеството на предоставяните туристически услуги. Разработва и утвърждава системата за организация на контрола на качеството. Контролира спазването на стандартите и процедурите на работа в рамките на компанията и контролира спазването на процедурите по системата НАССР. Внедрява стандарти на работа и извършва обучения.
. Комуникативна личност с организационни умения при създаване, организиране и разработване на фирмени стандарти. В момента като консултант и технически експерт в туризма одитира и контролира управлението на туристически фирми.



Опит Февруари 2015 – Август 2016
Ръководител Отдел „Качество”
ВК "Ривиера" и "Интерхотел Сандански"
Хотелски Комплекс / Холдинг
Мениджър
Осъществява контрол, ръководи и организира дейността по качеството на предоставяните туристически услуги и продукти (резервации и настаняване, а ла картно хранене, бюфетно хранене, конферентна' дейност и други събития, обслужване на индивидуални туристи, Балнеология и SPA, анимация, спорт, други). Комуникира с клиентите, събира и обобщава информация, оценява удовлетвореността на клиентите. Разработва и утвърждава системата за организация на контрола на качеството на туристическите услуги и продукти. Участва в процеса на оценка и избор на доставчици на стоки и услуги за хотелиерската и ресторантьорската дейност. Контролира спазването на стандартите и процедурите на работа в рамките на компанията и контролира спазването на процедурите по системата НАССР. Внедрява стандарти на работа и извършва обучения.


Април 2014 – до момента
Експерт Консултант в Туризма
Хотелски Комплекс
Експерт Консултант
Консултира експлоатацията на хотела – финансови показатели, техническа експлоатация, отдел храни и напитки, хотелско домакинство,отдел мероприятия, отдел маркетинг и продажби. Обучава Мениджъри и служители. Внедрява и контролира стандартите на работа в хотела.


Ноември 2013 – Април 2014
Комплексен Управител
SPA HOTEL PERSENK***** , гр. Девин
Хотелски Комплекс
Мениджър
Управлява и ръководи Хотелски комплекс – финансови показатели, техническа експлоатация, отдел храни и напитки, хотелско домакинство,отдел мероприятия, отдел маркетинг и продажби. Запознат е с Българското законодателство, здравословните и безопасни условия на труд. Участва в обучението на Мениджъри и служители. Контролира стандартите на работа в хотела.


Юли 2013 - Ноември 2013
Експерт Консултант в Туризма
SPA HOTEL PERSENK***** , гр. Девин
Хотелски Комплекс
Експерт Консултант
Консултира експлоатацията на хотела – финансови показатели, техническа експлоатация, отдел храни и напитки, хотелско домакинство,отдел мероприятия, отдел маркетинг и продажби. Обучава Мениджъри и служители. Внедрява и контролира стандартите на работа в хотела.


Януари 2013 – Юли 2013
Комплексен Управител
Хотел Виктория Палас*****, Слънчев Бряг
Хотелски Комплекс
Мениджър
Управлява и ръководи Хотелски комплекс – финансови показатели, техническа експлоатация, отдел храни и напитки, хотелско домакинство,отдел мероприятия, отдел маркетинг и продажби. Запознат е с Българското законодателство, здравословните и безопасни условия на труд. Участва в обучението на Мениджъри и служители. Контролира стандартите на работа в хотела.


Ноември 2011 – Януари 2013
Мениджър Хранене / Управлява Хотелски Комплекс
Дипломат Плаза **** , гр. Луковит
Сектор „Храни и напитки” и Хотелски Комплекс
Мениджър
Управлява и ръководи сектор „Хранена и Напитки” - кухня, рум сървис и сервитьорски персонал, конферентни, банкетни мероприятия, експлоатация и продажби изпълнява мениджър на хотел. Контролира стандартите на работа в хотела.


Януари 2006 - Октомври 2011 г.
Мениджър Хранене / Управлява Хотелски Комплекс
Централ Парк Хотел **** , гр. София
Сектор „Храни и напитки” и Хотелски Комплекс
Мениджър
Управлява и ръководи сектор „Хранена и Напитки” - кухня, рум сървис и сервитьорски персонал, конферентни, банкетни мероприятия, експлоатация и продажби изпълнява мениджър на хотел. Контролира стандартите на работа в хотела.


Януари 2005 - Декември 2005 г.
Мениджър Продажби и Банкетинг
Гранд Хотел София *****, гр. София
Сектор „Храни и напитки”
Мениджър
Управлява конферентни и банкетни мероприятия , кухня, сервитьорски персонал, изпълнява дежурен мениджър на хотел. Контролира стандартите на работа в хотела.


Май 2003 - Януари 2005 г.
Мениджър Хранене
Гранд Хотел София *****, гр. София
Сектор „Храни и напитки”
Мениджър
Управлява и ръководи сектор „Хранени и Напитки” - кухня, рум сървис и сервитьорски персонал, конферентни и банкетни мероприятия, изпълнява дежурен мениджър на хотел. Контролира стандартите на работа в хотела.


Януари 2000 - Май 2003 г.
Главен готвач
Хотел „Лилия” ****, КК. Златни Пясъци
Туризъм
Мениджър
Управлява и организира работата в хранителен блок.


Юни 1999 - Декември 1999 г.
Мениджър Хранене
Новотел Пловдив *****, гр. Пловдив
Сектор „Храни и напитки”
Мениджър
Управлява сектор „Хранени и Напитки”; контролира и подобрява стандартите за обслужване


Май 1991 - Юни 1999 г.
Главен Готвач
К К „Албена”
Туризъм
Мениджър
Управлява и организира работата в хранителния блок


Юли 1989 - Май 1991 г.
Зам. Главен Готвач
К К „Албена”
Туризъм
Експерт
Контрол и оценка на работата на персонала
Отговаря за повишаване качеството на кулинарната продукция и хигиената в кухнята


Февруари 1988 – Юли 1989 г.
Готвач
К К „Албена”
Туризъм
Специалист
Отговаря за спазването на технологичния режим в кухнята


Юни 1985 - Септември 1985 г.
Сервитьор
Ресторант „Добруджа”, гр. Добрич
Сектор „Храни и напитки”
Работник
Обслужване на гости в ресторант



Образование 1998- 2000 г.
Следдипломна квалификация
Икономически университет, Варна
Мениджмънт в туризма и хотелиерството
Мениджър на туристическа фирма


1991-1997 г.
Степен Магистър
ВИХВП
Технологичен факултет
Катедра – обществено хранене и туризъм
Организация и управление на общественото хранене и туризма , Икономика , Хотелиерство , Технологично обзавеждане и проектиране в общественото хранене и хотелите
Инженер Технолог


1982-1985 г.
Средно образование
СПТУ по Туризъм гр. Добрич
Сервиране , готварство , отчетност , хигиена в заведенията за хранене
Сервитьор , кулинар в общественото хранене




СПЕЦИАЛИЗАЦИИ

• 2016 Г. Специализация - Bocuse D'or, Унгария - Будапеща


• 2013 Г. Специализация - Китай за презентиране на България


• 2012 Г. Специализация - Дубай

• 2008 Г. Пълна проектантска правоспособност към Камарата на Инженерите в Инвестиционното проектиране

• 2005 г. Курс за Водещ Одитор по Системи за Управление на Качеството ISO 22 000 : 2005

• 2005 г. Курс за Вътрешен Одитор по Системи за Управление на Качеството ISO 9001 : 2008

• 2003 г.
Курс за професионална квалификация – Сомелиер

• 1995 г. Курс за професионална квалификация -Управител на хотел и ресторант

• 1989 г. Курс за професионална квалификация -Главен готвач

• 1999 г. Специализация - Германия за презентиране на България

• 1998 г. Специализация – Испания , RIU Палма де Майорка

• 1997 г. Специализация - Турция , Анталия , IBEROTEL

• 1994 г. Специализация – Испания , RIU Палма де Майорка

• 1993 г. Специализация - Египет





Статии на Инж. Любомир Станев
Други експерти
ПАРТНЬОРИ