+359 879 222 434 office@ekspertite.bg
+359 879 222 434
Начало ЕКСПЕРТИ Михаил Марковски

Михаил Марковски


Metropolitan Hotel Sofia
Изпълняващ длъжност „Управител отдел хранене”
Ястие, без компанията на хубаво питие е като живот без любов
Резюме Г-н Марковски има опит в управлението на храните и напитките. Има и туристическо образование в тази област. Някои от компетенциите му са анализ на пазар и маркетиране на туристически продукт; изграждане и организиране на работни екипи и изграждане и организиране на мрежови организации.


Опит От май 2010 до ноември 2010 г.:
Салонен управител в ресторант „Къщата с часовника”;

От май 2009 до януари 2010 г.:
Изпълняващ длъжност „Управител отдел хранене” в Хотел Метрополитън, София;

От юни 2007 г. до сега:
Управител на консултантско-търговска фирма “Сортида” ЕООД;

От април 2006 и до юни 2007 г.:
Управител на консултантска фирма “Сомелиер Консултинг” ООД;

От декември 2004 до 2006 г.:
Управител на консултантска фирма, “С.Е.Т. Култура на Виното”;

От юни 2007 г. до сега:
Председател на Българската Асоциация на Професионалните Сомелиери - БАПС;

Кандидат в Международен Конкурс
за титла ”Най-добър сомелиер на света 2004 г.”, Атина;

От декември 2001 до юни 2007 г.:
Вицепрезидент на Българската Асоциация на Сомелиерите;

Сомелиер на 2001 г. за България;

От август до ноември 2005 г.:
Хотел “Феста Барсело Премиум София” – Директор Хотел в преопенинг период, отговорен за подготовката и пускането на хотела в експлоатация - подбор на персонала и организация на работата, оборудване и снабдяване на хотела, въвеждане на хотелска регистрационна и ресторантска отчетна системи, изготвяне на бюджет;

От 2003 г. до сега:
Преподавател по сервиране и технология на напитките в “Швейцарски колеж за хотелиерски мениджмент” и в “Европейски колеж за хотелиерски мениджмент”, София.
Преподавател в курсове по сомелиерство към Българската Асоциация на Сомелиерите. Преподавател в курсове по сервиране и предлагане на вино и спиртни напитки към Асоциациа на Професионалните гимназии в България и по образователни различни проекти.
Преподавател в курсове по сомелиерство към Българската Асоциация на Професионалните Сомелиери - БАПС;

От 1988 до 2004 г.
Шератон София Хотел Балкан;

1988-1992 г.
Сервитьор в “Преслав” Гурме Ресторант;

1992 - 1997 г.
Управител “Преслав” Гурме Ресторант;

1997- 2003 г.
Банкет Мениджър;

1999 г.
Заместник на Началник отдел “Хранене”;

1996 г.- 2004 г.
Съветник по подбора на вина /сомелиер/;

2002 г.
Март, мениджър Операции хранене;

2004 г. ,
Февруари - Август – Заместник началник отдел “Хранене”;

Лято ’86 ’87 ТК
“Златни пясъци”, Ресторант “Сочи” - сервитьор, Ресторант “Морски звуци” – заместник управител.





Образование 1991-1995 г.
Висше образование:
Университет за национално и световно стопанство, София, специалност 'Международен Туризъм'

1985-1988 г.
Полу-висше образование:
Институт по Международен Туризъм, Варна, специалност "Икономика и Организация на Хотелиерството и Ресторантьорството".

1979-1981 г.
Средно образование:
Техникум по електроника “Вл. Ленин”, София, България 1981-1983 г. - ЕСПУ “Г. Димитров” – Триполи, Либия;







Компетенции • Управление и експлоатация на търговски обекти;
• Анализ на пазар и маркетиране на туристически продукт;
• Изграждане и организиране на работни екипи;
• Изграждане и организиране на мрежови организации;
• Дегустация на храни и напитки;
• Презентиране и промоция на храни и напитки.


Статии на Михаил Марковски
Други експерти
ПАРТНЬОРИ