+359 879 222 434 office@ekspertite.bg
+359 879 222 434
Начало ЕКСПЕРТИ Андрей Стоилов

Андрей Стоилов


Кемпински Хотел Маринела София
Главен готвач
Кулинарията е страст, не само за небцето, но и за душата. Веднъж, ако се потопиш в необятните и дебри - измъкване няма!
Резюме Г-н Стоилов има амбицията да надмине учителите си и и с помощта на своя талантлив екип винаги да бъде пред своите конкуренти. Любовта към професията не се изчерпва с работното място – той е съучредител и заместник председател на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи. Като член на асоциацията, Г-н Стоилов винаги е в помощ на Националния Отбор по готвене на България, който е постигнал множество отличия от международни състезания. Член на управителния съвет на Българската Асоциация на Професионалните Готвачи. Капитан на на Българския национален отбор на Готвачите на последните Кулинарни Олимпийски игри 2008 в Ерфурт – Германия. Носител на няколко титли за България от международни състезания: злато и сребро от кулинарен фестивал в град Ниш – Сърбия, сребро от Евро-Азия фестивал в гр. Екатерининбург – Русия, две бронзови отличия от кулинарна Олипиада в Ерфурт – Германия 2008, малка купа и златен медал от „Лесковачка Скариада 2009” за представне на национална Българска скара, салати и предястия.Координатор на националния отбор на БАПГ по време на Световна Кулинарна Купа Vileroy & Boch в Люксембург 19 до 24 ноември 2010, където отбора завоюва Бронзови отличия. Треньор на първия отбор спечелил квота за участие на кулинарния полуфинали за Bocuse’Dor в Брюксел през зимата на 2012 година. Също така и капитан за втори път на Националния Кулинарен отбор на България по време на вторите Олимпииски Кулинарни Игри в който участва България през есента на 2012 година. Г-н Стоилов предпочита да следва класиката, добре изпитаните рецепти, към които той добавя своя индивидуален и модерен подход. Любимите му кулинарни дестинации са Азия и Италия.

Опит Май 2013 г. - понастоящем
Кемпински Хотел Маринела София: Главен Готвач;

2007 - 2013 г.
Метрополитън Хотел София: Главен Готвач и Директор Храни и Напитки;

2000 г - 2007 г.
Хотел Хилтън София: Като Старши Заместник Главен Готвач;

1994 - 2000 г.
Хотел Амбасадор София: Помощник Готвач и Готвач Шеф на Секция;

1992 - 1993 г.
Хотел Баварска къща София: Помощник Готвач.


Образование "Науки за Земята",
специалоност Екология в НБУ в процес на дипломиране;

Майсторксо свидетелство
за Майстор Готвач към Занаятчииската камара в България;

Квалификации за:
Готвач, Главен Готвач и Барман;

Средно специално образование
в Техникум по Хлебна и Сладкарска Промишеност – Христо Ников София със специалнос Хлебарство и Сладкарство през 1992 г.



Компетенции • Ресторантьорство;
• Хотелиерство;
• Готварство;
• Кулинария;
• Сладкарство;
• Кетеринг;
• Разход за храни;
• Калкулация;
• HACCP;
• Обучителни курсове;
• Организиране на кухня и кухненски складове и търговска зала;
• Състезателно готвене.


Статии на Андрей Стоилов
Други експерти
ПАРТНЬОРИ