+359 879 222 434 office@ekspertite.bg
+359 879 222 434
Начало НОВИНИ Свежи новини Д-р Любен Станев с презентация на Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness & SPA индустрията” (+ видео)

Д-р Любен Станев с презентация на Балканската кръгла маса „Иновации в Wellness & SPA индустрията” (+ видео)На 16 юни 2016 г. се организира от 14:00 часа Балканска Кръгла маса, която представя българските постижения в науката, образованието и бизнес продуктите чрез „Иновации в Wellness & SPA индустрията“. Форумът се състоя в комплекс „Здраве“ в Банкя под Патронажа на кмета на София г-жа Й. Фандъкова и Ректора на НСА „Васил Левски“ – проф. П. Гешев, доктор.

Председателят на асоциация „Качество на живота“ д-р Любен Станев взе участие в нея с презентация на тема „Български Wellness Патенти – технологии за хранене, напитки, следболнични терапии, качество и стандарти за здравословен начин на живот“.

Основната цел на Форума бе да промотира здравна превенция чрез социални иновации за постигане на икономика, основана на знанието, и превръщане на България в „Силиконовата долина на основа вода“, изграждане на „Spa огърлицата на София“ и въвеждане на научни иновации.

Клъстерната Платформа Global Water Health, НСА „Васил Левски“ и Столична община събраха в партньорство кметa и местната власт в район Банкя, Балкански Клъстер за здравен, Wellness & Spa туризъм, Wellness Институт България, Международен SPA мениджъри клуб, МИ, МОН, ММС, НСИ, КРИБ, НБО ИКЕМ и НПО представители на рекреацията и туризма: Общинско предприятие туристическо обслужване към Столична община, Българска асоциация по геомедицина и геотерапия, Българска туристическа камара, Природен парк „Златни пясъци“, Международен воден мост България, Асоциация за качество на живот,

Experts-BG, и международните партньори: Med Spa асоциацията на Черна Гора, Wellness & SPA Benchmarking, Аспаер Академия Катар, InterGeo Group – Австрия, Клъстер за здравен туризъм на Черна Гора, Cluster bridge Швейцария, GlobalBioMed, Фонд DST, Inter Brand Kristoff, Австрийски Бизнес Клуб-България и Wellness институтите на: Кауай (острови Хавай), Гърция, Македония, Сърбия, Албания, Интергео Технолоджи МАК ДОО- Скопие, Университетите: УниБИТ, Нов Български, УНСС, Лесотехнически, Институтите на БАН: Училищата: НСОУ „София“, гимназия по туризъм Банкя - съставляват експертното звено за дебатите на Балканската кръгла маса.

Официални гости на балканския форум бяха общински съветници на Столична Община, Областна администрация Ловеч, Общините с пелоидни ресурси Равда и Поморие. VIP гостите на събитието Почетния Консул на Албания за България, Търговския съветник на посолството на Австрия в България, Директорът на френския културен център в София, Wellness & SpaBG s.r.o., Aesthetic Joy Travel, Банкя Палас и Минерална вода Банкя бяха наградени с почетните звания: „Кавалер на Син Клъстер“ и “Wellness посланик на Син Клъстер”. Поднесен бе и приз „Лоялен Партньор“. Медиен партньор на събитието е БНР със специален акцент в радио София. Важен иновативен акцент за постигането целите на форума до широк кръг от хора бе онлайн Life stream излъчването, позволило наблюдаване на събитието в целия свят за IPhone и Smartphone чрез интерактивната платформа: www.globalwaterhealth.org , която превърна Балканския форум в глобално събитие.

За първи път се представи визионерската научна концепция на Global Water Health за изграждане в България на икономика, основана на знанието, осигуряваща интелигентен приобщаващ растеж, чрез насочване на инвестиции в глобален проект за изграждане на „Spa огърлицата на София“ и въвеждане на научни иновации, свързани с уникалния потенциал на паметта на българските минерални води. За първи път бяха презентирани научни иновации, стратегии, концепции, креативни бизнес продукти, проектни инструменти и нови политики за мотивиране на клъстерна международна отговорност относно култура на качеството при обучението на младите хора и при използване на водата за здравна превенция, дълголетие и/или лечение.

Български изследователи от научния екипа на Клъстерната Платформа Global Water Health представиха най-новите си патенти за превръщане на България в Smart Wellness Дестинация предлагаща Smart Wellness Кристална терапия със структурирани скъпоценни камъни, Smart Wellness хидротерапии със структурирана вода, нов вид рекреативни програми в лечебна кал и луга и иновативни антистрес и антиейдж психорелаксиращи или моделиращи аква Well-being технологии. Базово изискване на концепцията е внедряване на електомобилен транспорт в туризма, за запазване чистотата на българския въздух.

България лансира нова глобална концепция „Wellness for Everyone‘2014“ – „Здравословни практики на живот за всеки гражданин на планетата”, възприета за мото и от световната инициатива на Global Wellness Институт (САЩ) – „Global Wellness Day’2016“, отбелязана в 100 държави, в 77 от тях бе оставено послание със запис от изгрева над Черно Море благодарение на младите доброволци на Global Water Health и експертите на Wellness Институт България. Балканската кръгла маса бе финалното събитие на българската седмица на „Отворените врати в подкрепа на „Global Wellness Day’2016“ – отразена на Facebook страницата на Global Water Health. В нея взеха участие хилядите млади доброволци от партньорската мрежа на клъстерната платформа.

Търговският Директор на акционерното дружество Wellness Институт Евразия бе награден лично от Генералния Секретар на Wellness Институт България с почетното звание „Кавалер на Син Клъстер“. Те подписаха билатерален договор за реализиране на български патенти от концепцията Smart Wellness дестинация на азиатския пазар. За първи път се представиха българските постижения в сектора и глобални научни изследвания на основа вода, акредитиран български образователен модел за обучение на специализирани кадри за Wellness & SPA сектора и привличане на младите хора за Европейска и международна професионална реализация чрез дипломиране в специализирани магистърски програми за нововъведените професии и длъжности: Управител на SPA център, Управител на Wellness център, Управител на Thalasso център. Представена бе първата в Европа програми за ОНС

„Доктор“ „Wellness – промоция на здравето“ и първите 3 програми в отговор на промените в новия Закон за предучилищно и училищно образование насочени към профилирани паралелки от 8-и до 12-и клас „Технологии и предприемачество в Spa туризма“, „Технологии и предприемачество в Wellness туризма“ и „Технологии и анимация в туризма“.

Чрез студенти доброволци от двете специалности на НСА „Васил Левски“ по „SPA култура“ и партньорската мрежа на младежкото движение „Син Клъстер” и “Cluster Bridge” се разпространява нов вид култура в общуването с водата, привличане на гражданите към здравословен начин на живот и отговорност за съхранението и ефективното използване на водата на Балканите, в Европа и в света.

Кратко любителско видео от кръглата маса, където председателят на асоциация „Качество на живота“ д-р Любен Станев взе участие в нея с презентация на тема „Български Wellness Патенти – технологии за хранене, напитки, следболнични терапии, качество и стандарти за здравословен начин на живот“:Източник: Global Water Health

ПАРТНЬОРИ